Project

General

Profile

action #19470

[Tools] long waiting time for aarch64 sle builds to complete

Added by okurz over 5 years ago. Updated about 5 years ago.

Status:
Resolved
Priority:
High
Assignee:
Category:
Infrastructure
Target version:
-
Start date:
2017-05-31
Due date:
% Done:

0%

Estimated time:
Difficulty:

Description

https://build.suse.de/project/show/SUSE:SLE-12-SP3:GA shows the status of builds. Now we have libreoffice branched into sp3 and we have slow aarch64 builders. The consequence is that we are waiting multiple hours (at least four currently) after the other architectures are finished before a build is synced.

#13560 introduced "Prevent incomplete builds by waiting for all architectures before testing". We could set the switch only_complete=0 in openqa-iso-sync-sles but then we must accept the fact that we might have sometimes ugly build progress bars and also that we will test results for aarch64 way later than for other architectures. As an alternative we could also move out aarch64 completely into another job group to keep a cleaner picture.


Related issues

Has duplicate openQA Tests - action #19624: File '/repodata/repomd.xml' not found on mediumRejected2017-06-06

History

#1 Updated by okurz over 5 years ago

https://build.suse.de/package/live_build_log/SUSE:SLE-12-SP3:GA/libreoffice/standard/aarch64 shows that ceph finished building 23:13 UTC and I guess there were packages after that. ceph took 23480s or 6.5h to build so the waiting time is at least that long.

#2 Updated by okurz over 5 years ago

  • Subject changed from long waiiting time for aarch64 sle builds to complete to long waiting time for aarch64 sle builds to complete

#3 Updated by coolo over 5 years ago

the server ISOS should not wait for libreoffice on aarch64 - neither on ceph-tests

#4 Updated by okurz over 5 years ago

coolo wrote:

the server ISOS should not wait for libreoffice on aarch64 - neither on ceph-tests

Quite some mess has been caused because wrong combinations of server+addons have been triggered. So I guess it makes sense the server ISOs based tests wait for all other media.

#5 Updated by okurz over 5 years ago

  • Related to action #19624: File '/repodata/repomd.xml' not found on medium added

#6 Updated by okurz over 5 years ago

  • Related to deleted (action #19624: File '/repodata/repomd.xml' not found on medium)

#7 Updated by okurz over 5 years ago

  • Has duplicate action #19624: File '/repodata/repomd.xml' not found on medium added

#8 Updated by maritawerner over 5 years ago

  • Subject changed from long waiting time for aarch64 sle builds to complete to [Tools] long waiting time for aarch64 sle builds to complete
  • Assignee changed from okurz to RBrownSUSE

#9 Updated by maritawerner over 5 years ago

Discussed that shortly with Anja and later Richard. Richard and Coolo will try to find a solution on the tools side of things.

#10 Updated by okurz over 5 years ago

So for now the decision was to set "only_complete=0" before a new milestone build is published and set it to "only_complete=1" afterwards. Wrong media associations because of premature triggering should be ignored and the right combinations can be triggered manually with a "isos post" call. To make this triggering easier we propose to have a script that can setup the right parameters with less manual work.

#11 Updated by RBrownSUSE about 5 years ago

  • Status changed from Feedback to Resolved

Also available in: Atom PDF