Project

General

Profile

action #112700

JeOS firstrun: license no longer shown

Added by dimstar about 2 months ago. Updated 12 days ago.

Status:
Resolved
Priority:
Normal
Assignee:
Category:
Bugs in existing tests
Target version:
-
Start date:
2022-06-18
Due date:
% Done:

0%

Estimated time:
Difficulty:
Tags:

Description

Observation

openQA test in scenario microos-Tumbleweed-MicroOS-Image-x86_64-microos-wizard@64bit fails in
firstrun

Test suite description

Like MicroOS, but use neither combustion nor ignition for the intial configuration, so jeos-firstboot runs.

Reproducible

Fails since (at least) Build 20220617 (current job)

Expected result

Last good: 20220616 (or more recent)

Further details

Always latest result in this scenario: latest

History

#1 Updated by mloviska about 2 months ago

  • Status changed from New to In Progress
  • Assignee set to mloviska

#2 Updated by mloviska about 2 months ago

  • Status changed from In Progress to Feedback

#4 Updated by mloviska about 2 months ago

  • Status changed from Feedback to Resolved
o3 VRs

tw
microos

#5 Updated by favogt about 2 months ago

  • Status changed from Resolved to Workable

Unfortunately the jeos zdup test has the opposite problem now: https://openqa.opensuse.org/tests/2428418

That one boots an older version of JeOS with jeos-firstboot still showing the license prompt. So that needs some special treatment again.

#6 Updated by ggardet_arm about 2 months ago

Just wait for 1 more snapshot to be released and it should solve itself, right?

#7 Updated by mloviska about 2 months ago

ggardet_arm wrote:

Just wait for 1 more snapshot to be released and it should solve itself, right?

Thought the same that we just need to publish an image with the new jeos-firstboot package

#8 Updated by MDoucha about 2 months ago

Instead of hardcoded distro checks, I'd recommend handling license screen based on needle tags. See https://github.com/os-autoinst/os-autoinst-distri-opensuse/pull/15090 for SLES implementation of that approach.

#9 Updated by maritawerner about 2 months ago

  • Tags set to qac

#10 Updated by ggardet_arm about 2 months ago

mloviska wrote:

ggardet_arm wrote:

Just wait for 1 more snapshot to be released and it should solve itself, right?

Thought the same that we just need to publish an image with the new jeos-firstboot package

Fixed: https://openqa.opensuse.org/tests/2433365

#11 Updated by mloviska 15 days ago

  • Status changed from Workable to Resolved

I haven't noticed any failures recently

#12 Updated by szarate 12 days ago

  • Sprint set to QE-Core: July Sprint (Jul 06 - Aug 03)

Also available in: Atom PDF