Project

General

Profile

action #48629

[sle][migration][SLE15SP1] test fails in zypper_ref: no repos enabled

Added by dheidler over 3 years ago. Updated over 3 years ago.

Status:
Resolved
Priority:
High
Assignee:
Category:
Bugs in existing tests
Target version:
SUSE QA - Milestone 23
Start date:
2019-03-04
Due date:
% Done:

100%

Estimated time:
Difficulty:

Description

Observation

openQA test in scenario sle-15-SP1-Installer-DVD-x86_64-offline_sled12sp4_media_base_def_full@64bit fails in
zypper_ref

I originaly thought this would be a product bug (https://bugzilla.suse.com/show_bug.cgi?id=1125693) but the change seems to be intended so we need to adapt our tests.

Reproducible

Fails since (at least) Build 118.1

Expected result

Before the product change: https://openqa.suse.de/tests/2340603#step/zypper_lr/2
Maybe re-enable the repos at some point?

Further details

Always latest result in this scenario: latest


Related issues

Blocked by openQA Tests - action #48266: [sle][migration][SLE15SP1]test fails in installation_overview- seems alt-o double sent?Resolved2019-02-22

History

#1 Updated by dheidler over 3 years ago

  • Blocked by action #48266: [sle][migration][SLE15SP1]test fails in installation_overview- seems alt-o double sent? added

#2 Updated by okurz over 3 years ago

  • Description updated (diff)
  • Assignee set to dheidler
  • Priority changed from Normal to High

dheidler I removed the empty section "Testsuite description" which you took over from the template and I think your "thought" fits better in the "observation" than "further details" :) Can you please make sure we have a proper "Expected result"? Also, I wonder, how did you come to this ticket and should it really be on QSF-u or rather "[migration]"?

#3 Updated by dheidler over 3 years ago

  • Assignee deleted (dheidler)

My description is not part of the Observation/Reproducible/Expected result/Further details block but was written after this block.
I created the original bugzilla bug during review.
If you think, the bug belongs to a different team then please reassign.

#4 Updated by dheidler over 3 years ago

  • Description updated (diff)

#5 Updated by okurz over 3 years ago

  • Subject changed from [functional][u] test fails in zypper_ref: no repos enabled to [migration] test fails in zypper_ref: no repos enabled
  • Assignee set to leli

thank you, assigning to "migration" team then

#6 Updated by leli over 3 years ago

  • Subject changed from [migration] test fails in zypper_ref: no repos enabled to [sle][migration][SLE15SP1] test fails in zypper_ref: no repos enabled

#7 Updated by leli over 3 years ago

  • Status changed from New to In Progress

This issue already fixed.

Enable repos before run 'zypper --gpg-auto-import-keys ref' by 'zypper_call 'mr -e -l'.

#8 Updated by leli over 3 years ago

  • Status changed from In Progress to Resolved
  • % Done changed from 0 to 100

Also available in: Atom PDF