Project

General

Profile

action #64325

[functional][y] Add check in autoyast installation test with wrong autoyast profile path

Added by syrianidou_sofia over 1 year ago. Updated over 1 year ago.

Status:
Resolved
Priority:
Normal
Category:
Enhancement to existing tests
Target version:
-
Start date:
2020-03-09
Due date:
2020-05-05
% Done:

0%

Estimated time:
3.00 h
Difficulty:

Description

When users manually provide the path for the autoyast profile, there can be typos. After the system displays an error that the profile cannot be found, changing the path to the correct one, should work.

(Recently, I tried the above action manually and faced some unexpected warning messages. See https://bugzilla.suse.com/show_bug.cgi?id=1165464 )

Challenge with implementing the above check in openQA is that if the given autoyast profile path is not correct, openQA will not proceed to run the test.

use LWP::Simple 'head' can be used

Acceptance criteria

  1. Accessibility of the autoyast profile is validated before test is executed

History

#1 Updated by riafarov over 1 year ago

  • Due date set to 2020-04-07
  • Category set to Enhancement to existing tests

#2 Updated by riafarov over 1 year ago

  • Due date changed from 2020-04-07 to 2020-04-21

#3 Updated by riafarov over 1 year ago

  • Description updated (diff)
  • Status changed from New to Workable
  • Estimated time set to 3.00 h

#4 Updated by syrianidou_sofia over 1 year ago

  • Assignee set to syrianidou_sofia

#5 Updated by syrianidou_sofia over 1 year ago

  • Status changed from Workable to In Progress

#6 Updated by riafarov over 1 year ago

  • Due date changed from 2020-04-21 to 2020-05-05

#7 Updated by riafarov over 1 year ago

  • Status changed from In Progress to Resolved

Also available in: Atom PDF