Project

General

Profile

action #44669

[sle][migration][SLE15SP1]test fails in patch_sle - suspect the timeout of checking install summary need change

Added by coolgw over 3 years ago. Updated over 3 years ago.

Status:
Resolved
Priority:
High
Assignee:
Category:
Bugs in existing tests
Target version:
-
Start date:
2018-12-04
Due date:
% Done:

0%

Estimated time:
Difficulty:

Description

NOTE: If you check the video , you will see the install summary page show but the script not capture the pic, so i suspect is the timeout issue.

Observation

openQA test in scenario sle-15-SP1-Installer-DVD-x86_64-offline_sles12sp3_media_sdk+we+lp+tcm+phub_def_full@64bit fails in
patch_sle

Reproducible

Fails since (at least) Build 104.1

Expected result

Last good: (unknown) (or more recent)

Further details

Always latest result in this scenario: latest

History

#1 Updated by coolgw over 3 years ago

  • Status changed from New to In Progress
  • Assignee set to coolgw

#2 Updated by coolgw over 3 years ago

The log show found prompt-reboot twice and send alt-o twice, maybe this is the cause of the issue.
[2018-12-01T18:25:44.864 CET] [debug] >>> testapi::_handle_found_needle: found yast_scc-prompt-reboot-text-20160711, similarity 0.99 @ 393/352
[2018-12-01T18:25:44.864 CET] [debug] /var/lib/openqa/cache/openqa.suse.de/tests/sle/tests/update/patch_sle.pm:181 called registration::yast_scc_registration
[2018-12-01T18:25:44.864 CET] [debug] <<< testapi::send_key(key='alt-o', do_wait=0)
[2018-12-01T18:25:45.071 CET] [debug] /var/lib/openqa/cache/openqa.suse.de/tests/sle/tests/update/patch_sle.pm:181 called registration::yast_scc_registration
[2018-12-01T18:25:45.071 CET] [debug] <<< testapi::assert_screen(mustmatch=[
'yast_scc-license-dialog',
'yast_scc-automatic-changes',
'yast_scc-prompt-reboot',
'yast_scc-installation-summary'
], timeout=1800)
[2018-12-01T18:25:45.472 CET] [debug] >>> testapi::_handle_found_needle: found yast_scc-prompt-reboot-text-20160711, similarity 0.99 @ 393/352
[2018-12-01T18:25:45.472 CET] [debug] /var/lib/openqa/cache/openqa.suse.de/tests/sle/tests/update/patch_sle.pm:181 called registration::yast_scc_registration
[2018-12-01T18:25:45.472 CET] [debug] <<< testapi::send_key(key='alt-o', do_wait=0)
[2018-12-01T18:25:45.679 CET] [debug] /var/lib/openqa/cache/openqa.suse.de/tests/sle/tests/update/patch_sle.pm:181 called registration::yast_scc_registration
[2018-12-01T18:25:45.679 CET] [debug] <<< testapi::assert_screen(mustmatch=[
'yast_scc-license-dialog',
'yast_scc-automatic-changes',
'yast_scc-prompt-reboot',
'yast_scc-installation-summary'
], timeout=1800)

#4 Updated by coolgw over 3 years ago

  • Status changed from In Progress to Closed

following 3 build result show this issue not happen again, so just close it.
addon_products_sle 118.1 about 8 hours ago ( 01:44 hours )
addon_products_sle 111.2 2 days ago ( 01:19 hours )
addon_products_sle 110.1 4 days ago ( 01:39 hours )

#5 Updated by coolgw over 3 years ago

  • Status changed from Closed to New

happen again on 125.1, reopen again
https://openqa.suse.de/tests/2329761#comments

#6 Updated by leli over 3 years ago

  • Priority changed from Normal to High

#7 Updated by coolgw over 3 years ago

Add wait_screen_change { send_key "alt-o" } and rerun the case, following result show ok
http://openqa-apac1.suse.de/tests/2897
http://openqa-apac1.suse.de/tests/2896
http://openqa-apac1.suse.de/tests/2893

#9 Updated by coolgw over 3 years ago

  • Status changed from New to Resolved

#10 Updated by okurz over 3 years ago

This is an autogenerated message for openQA integration by the openqa_review script:

This bug is still referenced in a failing openQA test: offline_sles11sp4_media_ha+geo_all_full
https://openqa.suse.de/tests/2501736

Also available in: Atom PDF