Project

General

Profile

tickets #89764

forumsadmin@novell.com ?

Added by pjessen 7 months ago. Updated 7 months ago.

Status:
Resolved
Priority:
Normal
Assignee:
Category:
Forum
Target version:
-
Start date:
2021-03-09
Due date:
2021-03-25
% Done:

100%

Estimated time:

Description

I see emails such as this being sent to forumsadmin@novell.com where they bounce and are returned to admin-auto@o.o

Knurpht ( mailto:knurpht@opensuse.org ) has reported this post:

Internet speed varies by the minute
https://forums.opensuse.org/showthread.php/550978?p=3008917#post3008917

This is part of this thread:
LEAP 15.3 Internet speed varies by the minute
https://forums.opensuse.org/showthread.php/550978

This is the reason that the user gave:
Posted in dutch subforums. Will move the post

A discussion thread has been created at https://forums.opensuse.org/showthread.php/551104

This message has been sent to all moderators of this forum, or all administrators if there are no moderators.

Please respond to this post as applicable.

History

#1 Updated by pjessen 7 months ago

  • Private changed from Yes to No

#2 Updated by pjessen 7 months ago

  • Status changed from New to Feedback

I could redirect these to the forums-admin list, but surely it is just some misconfiguration somewhere?

#3 Updated by hendersj 7 months ago

pjessen wrote:

I could redirect these to the forums-admin list, but surely it is just some misconfiguration somewhere?

I don't know for sure, but there is a user (forumsadmin) defined in the user list - that may be where that's coming from.

That user is set up as a forum administrator, and notifications are sent to the admins if a moderator isn't assigned to a forum - so that e-mail address was probably an alias that forwarded to the current staff at any given time.

Changing that user's e-mail address to the forums-admin list address will probably resolve it.

#4 Updated by pjessen 7 months ago

hendersj wrote:

pjessen wrote:

I could redirect these to the forums-admin list, but surely it is just some misconfiguration somewhere?

I don't know for sure, but there is a user (forumsadmin) defined in the user list - that may be where that's coming from.

That user is set up as a forum administrator, and notifications are sent to the admins if a moderator isn't assigned to a forum - so that e-mail address was probably an alias that forwarded to the current staff at any given time.

Changing that user's e-mail address to the forums-admin list address will probably resolve it.

That sounds like a good idea - can you do that update? fwiw, I have 122 of those bounces since November last year.

#5 Updated by hendersj 7 months ago

pjessen wrote:

Changing that user's e-mail address to the forums-admin list address will probably resolve it.

That sounds like a good idea - can you do that update? fwiw, I have 122 of those bounces since November last year.

Tried to do it, but the software said the user is protected from changes:

Sorry, this user is protected from being altered in the config.php file by the $config['SpecialUsers']['undeletableusers'] variable.

If you want to make the user alterable, then just go into admincp -> "users" -> "search for new users" and search for the username 'forumsadmin', you can make the change and then add the user back into that configuration value so it can't be changed again.

#6 Updated by pjessen 7 months ago

  • Due date set to 2021-03-25
  • Assignee set to pjessen

Thanks Jim - I made the change in the database directly, table 'vb_user'. I've also updated the mailing list to permit postings from 'admin-auto@opensuse.org'. I'll leave this open for a bit, to see if it works.

#7 Updated by pjessen 7 months ago

  • Status changed from Feedback to Resolved
  • % Done changed from 0 to 100

It's looking good, I see 11 messages having gone to the forums-admin list.

#8 Updated by malcolmlewis 7 months ago

pjessen wrote:

It's looking good, I see 11 messages having gone to the forums-admin list.

Hi
I now get two emails from admin-auto at o.o, one direct to my normal email and one via forums-admin at o.o.

#9 Updated by hendersj 7 months ago

malcolmlewis wrote:

pjessen wrote:

It's looking good, I see 11 messages having gone to the forums-admin list.

Hi
I now get two emails from admin-auto at o.o, one direct to my normal email and one via forums-admin at o.o.

I see that as well, we probably want to tweak the settings so we're not receiving them directly any more.

Also available in: Atom PDF