Project

General

Profile

action #80166

IPMI SOL does not show me anything anymore during bootup until the linux getty login prompt, can anybody confirm?

Added by okurz about 2 months ago. Updated about 2 months ago.

Status:
Resolved
Priority:
High
Assignee:
Target version:
Start date:
2020-11-22
Due date:
% Done:

0%

Estimated time:

Description

Observation

Using https://gitlab.suse.de/openqa/salt-pillars-openqa#get-ipmi-definition-aliases
I did:

ipmi-openqaworker-arm-1-ipmi power reset
ipmi-openqaworker-arm-1-ipmi sol activate

but this did not show me anything until I pressed "ret" after about 10 minutes which showed me the response from the linux getty login prompt, i.e. asking for "password".

Steps to reproduce

TBC if anybody else can reproduce:

ipmi-openqaworker-arm-1-ipmi power reset
ipmi-openqaworker-arm-1-ipmi sol activate

okurz observed the same on openqaworker-arm-1 and openqaworker-arm-2.

Suggestions

  • Try if the "steps to reproduce" actually reproduce for yourself as well

History

#1 Updated by nicksinger about 2 months ago

  • Assignee set to nicksinger

Haven't restarted the machine yet but looking at the pty-promt it seems plausible:

Welcome to openSUSE Leap 15.1 - Kernel 5.8.3-1.gbad027a-default (ttyAMA0).

while /proc/cmdline shows no sign of ttyAMA0:

nsinger@openqaworker-arm-1:~> cat /proc/cmdline 
BOOT_IMAGE=/boot/Image-5.8.3-1.gbad027a-default root=/dev/mapper/system-root nospec kvm.nested=1 kvm_intel.nested=1 kvm_amd.nested=1 kvm-arm.nested=1 crashkernel=210M

#3 Updated by nicksinger about 2 months ago

Merged and deployed, thanks.
Validating on openqaworker-arm-1 I see:

  1. /etc/default/grub contains the settings
  2. Settings where properly applied and grub.cfg got rebuild after this change (/boot/grub2/grub.cfg contains my changes)
  3. rebooting now for a final test

#4 Updated by nicksinger about 2 months ago

  • Status changed from Feedback to Resolved

I was able to see all output from BIOS/EFI, grub and the kernel right into the login prompt. I assume that was a success and should work on the other two arm servers too. Please reopen if you still see issues but keep in mind that it first needs to be deployed on newly added machines (e.g. if arm-3 comes back eventually).

Also available in: Atom PDF