Project

General

Profile

action #46685

confirm yast sidebar is translatable

Added by lnussel over 1 year ago. Updated over 1 year ago.

Status:
Closed
Priority:
Normal
Assignee:
Category:
Translations
Target version:
Start date:
2019-02-11
Due date:
2019-03-15
% Done:

100%

Estimated time:
Duration: 25

Description

confirm that the strings introduced by the sidebar in yast are translatable

History

#1 Updated by lnussel over 1 year ago

  • Due date changed from 2019-01-31 to 2019-02-15
  • Start date changed from 2019-01-25 to 2019-02-11

sidebar is translatable we will see if it works once yast2-trans is updated

#2 Updated by lnussel over 1 year ago

  • Due date changed from 2019-02-15 to 2019-03-15
  • Assignee set to keichwa

Karl, could you please verify this one? Ie the strings you see in the sidebar in the installer should end up in yast2-trans. And if there are strings in yast2-trans, yast also should display the sidebar translated.

#3 Updated by keichwa over 1 year ago

  • Status changed from New to Workable
  • % Done changed from 0 to 80

As of today (beta1), the sidebar is translated (German). But only if you have clicked "Weiter" for the first time.

Longer version: When you select "German", buttons and other widgets are displayed in German immediately. But the sidebar will be in English. Then you click "Weiter" and the sidebar will be in German as well. (Kleiner Schönheitsfehler).

I do not check whether everything in Weblate and the packages is fine. But because the strings are displayed in German, I'd guess that. (In the past, these sidebar strings were part of desktop-translation. Maybe, this is different now.)

Please reopen, if you want me to check things more detailed.

#4 Updated by keichwa over 1 year ago

  • % Done changed from 80 to 100

#5 Updated by cboltz over 1 year ago

Longer version: When you select "German", buttons and other widgets are displayed in German immediately. But the sidebar will be in English. Then you click "Weiter" and the sidebar will be in German as well. (Kleiner Schönheitsfehler).

That sounds like a a YaST bug. I took the liberty to open https://bugzilla.opensuse.org/show_bug.cgi?id=1128153 ;-)

#6 Updated by lnussel over 1 year ago

  • Status changed from Workable to Closed

Thanks

#7 Updated by lslezak over 1 year ago

That sounds like a a YaST bug. I took the liberty to open https://bugzilla.opensuse.org/show_bug.cgi?id=1128153 ;-)

JFYI: Fixed in yast2-installation-4.1.41 (https://github.com/yast/yast-installation/pull/782/, https://build.opensuse.org/request/show/682367)

Also available in: Atom PDF