Project

General

Profile

action #40856

[functional][u][sporadic] test fails in gimp - take longer time for initializing than openqa expected?

Added by mlin7442 about 4 years ago. Updated almost 4 years ago.

Status:
Resolved
Priority:
High
Assignee:
Category:
Bugs in existing tests
Target version:
SUSE QA - Milestone 22
Start date:
2018-09-11
Due date:
% Done:

0%

Estimated time:
Difficulty:

Description

Observation

openQA test in scenario opensuse-Tumbleweed-DVD-x86_64-xfce@64bit fails in
gimp

Note that, this issue is sporadic, it has been happened in various test scenario even in staging.

Reproducible

Fails since (at least) Build 20180907

Expected result

Last good: 20180905 (or more recent)

Further details

Always latest result in this scenario: latest

History

#1 Updated by okurz about 4 years ago

  • Subject changed from test fails in gimp - take longer time for initialing than openqa expected? to [functional][u] test fails in gimp - take longer time for initialing than openqa expected?
  • Target version set to Milestone 20

#2 Updated by okurz about 4 years ago

  • Subject changed from [functional][u] test fails in gimp - take longer time for initialing than openqa expected? to [functional][u][sporadic] test fails in gimp - take longer time for initialing than openqa expected?
  • Priority changed from Normal to High

sporadic but visible in current test results

#3 Updated by okurz about 4 years ago

  • Subject changed from [functional][u][sporadic] test fails in gimp - take longer time for initialing than openqa expected? to [functional][u][sporadic] test fails in gimp - take longer time for initializing than openqa expected?
  • Status changed from New to Workable
  • Target version changed from Milestone 20 to Milestone 21

#4 Updated by zluo about 4 years ago

  • Status changed from Workable to In Progress
  • Assignee set to zgao

take over and checking

#5 Updated by zluo about 4 years ago

https://openqa.opensuse.org/tests/803154 shows successful test run.

#6 Updated by zluo about 4 years ago

create a new needle to ensure that gimp got started successfully as following:

x11_start_program('gimp', target_match => 'gimp-main-window', match_timeout => 60);

#7 Updated by okurz about 4 years ago

  • Assignee changed from zgao to zluo

Please keep in mind though that the original issue as seen in https://openqa.opensuse.org/tests/752384#step/gimp/20 was about the splash screen still showing up so the main window was not even there yet.

#8 Updated by zluo about 4 years ago

#9 Updated by zluo about 4 years ago

checked the logs and found that it took about 11 seconds to match the gimp-main-window. So I would say 60 seconds is safe and it should be sufficient here.

#11 Updated by zluo about 4 years ago

  • Status changed from In Progress to Feedback

#12 Updated by okurz almost 4 years ago

  • Target version changed from Milestone 21 to Milestone 22

median cycle time exceeded -> setting target version to current milestone put please try to finish soon.

#13 Updated by zluo almost 4 years ago

  • Status changed from Feedback to In Progress

check this now.

#14 Updated by zluo almost 4 years ago

  • Status changed from In Progress to Resolved

https://openqa.opensuse.org/tests/832497#next_previous shows that the problem doesn't happen anymore for at least 2 months.
so set it as resolved for now.

Also available in: Atom PDF