Project

General

Profile

Actions

action #126998

closed

[security][maintenance][15-SP4][15-SP5] issue with evm_protection_digital_signatures

Added by amanzini about 1 year ago. Updated 7 months ago.

Status:
Resolved
Priority:
Normal
Assignee:
Category:
Bugs in existing tests
Target version:
-
Start date:
2023-03-31
Due date:
% Done:

0%

Estimated time:
24.00 h
Difficulty:
Tags:

Description

Observation

openQA test in scenario sle-15-SP4-Server-DVD-Updates-x86_64-evm_protection@uefi fails in
evm_protection_digital_signatures

Test suite description

Testsuite maintained at https://gitlab.suse.de/qe-security/osd-sle15-security. Setup and test for IMA measurement functions.

Reproducible

Fails since (at least) Build 20230330-1

Expected result

Last good: 20230329-1 (or more recent)

Further details

Always latest result in this scenario: latest


Related issues 1 (0 open1 closed)

Related to openQA Tests - action #133007: [security][maintenance][15-SP4][15-SP5] issue with evm_protection_digital_signaturesClosedemiler2023-07-19

Actions
Actions #1

Updated by amanzini about 1 year ago

  • Tags set to fail
Actions #2

Updated by emiler about 1 year ago

  • Assignee set to emiler
Actions #3

Updated by emiler about 1 year ago

  • Status changed from New to In Progress
Actions #4

Updated by tjyrinki_suse about 1 year ago

  • Estimated time set to 24.00 h
Actions #5

Updated by emiler 11 months ago

  • Status changed from In Progress to Workable

I can't seem to get it to reproduce no matter what, but it appears sporadically from time to time. It also doesn't seem to be caused by specific workers, as the failures occur on many different ones. I am going to wait if the failure happens again and try to pinpoint the cause.

Actions #6

Updated by emiler 9 months ago

  • Related to action #133007: [security][maintenance][15-SP4][15-SP5] issue with evm_protection_digital_signatures added
Actions #7

Updated by emiler 9 months ago

  • Subject changed from [security]test fails in evm_protection_digital_signatures to [security][maintenance][15-SP4][15-SP5] issue with evm_protection_digital_signatures
Actions #8

Updated by emiler 9 months ago

I've tried experimenting with disabling snapshots, but the issue doesn't seem to be caused by that. It fails right after running a beefy script for data gathering, so perhaps it's just a timeout. Trying to increase TIMEOUT_SCALE for now: https://gitlab.suse.de/qe-security/osd-sle15-security/-/merge_requests/140.

Actions #9

Updated by emiler 9 months ago

  • Status changed from Workable to Feedback

Merged. Let's se how it behaves now.

Actions #10

Updated by emiler 8 months ago

Well, it happens far less frequently, but still appears from time to time. Perhaps increasing it to 3 would avoid all timeouts, provided it's the real cause.
https://openqa.suse.de/tests/11941881#next_previous

Actions #11

Updated by emiler 7 months ago

  • Status changed from Feedback to Resolved

Has not happened for a while now, closing.

Actions

Also available in: Atom PDF