Project

General

Profile

action #41858

[functional][sle][y] test fails in system_role expecting a system role screen where there is non anymore, see https://fate.suse.com/324713

Added by okurz over 4 years ago. Updated over 4 years ago.

Status:
Resolved
Priority:
High
Assignee:
Category:
Bugs in existing tests
Target version:
SUSE QA - Milestone 20
Start date:
2018-10-01
Due date:
2018-11-06
% Done:

0%

Estimated time:
3.00 h
Difficulty:

Description

Observation

openQA test in scenario sle-15-SP1-Installer-DVD-x86_64-skip_registration@64bit fails in
system_role assuming the system role screen which does not show up anymore.

Suggestions

We can set our expectations in the code to validate that system roles or we can simply detect if it's shown or not and act accordingly.

Reproducible

Fails since (at least) Build 52.3

Expected result

Last good: 50.1 (or more recent)

No system role screen should be expected when there is only a single system role available

Further details

Always latest result in this scenario: latest

http://xcdchk.suse.de/results/SLE-15-SP1-Packages-Test/52.3 shows the relevant changes, https://fate.suse.com/324713 is the cause of the failure


Related issues

Related to openQA Tests - action #42365: [sle][functional][s390x][y] test fails in partitioning - not scheduled system_role moduleRejected2018-10-12

History

#1 Updated by okurz over 4 years ago

  • Subject changed from [functional][sle][y] test fails in system_role to [functional][sle][y] test fails in system_role expecting a system role screen where there is non anymore, see https://fate.suse.com/324713

#2 Updated by riafarov over 4 years ago

  • Description updated (diff)
  • Estimated time set to 3.00 h

#3 Updated by riafarov over 4 years ago

  • Status changed from New to Workable

#4 Updated by riafarov over 4 years ago

  • Assignee set to riafarov

#5 Updated by riafarov over 4 years ago

  • Status changed from Workable to Feedback

#6 Updated by riafarov over 4 years ago

  • Status changed from Feedback to Resolved

#7 Updated by okurz over 4 years ago

  • Related to action #42365: [sle][functional][s390x][y] test fails in partitioning - not scheduled system_role module added

#8 Updated by okurz over 4 years ago

  • Status changed from Resolved to In Progress

seems we need to handle WORKAROUND_MODULES as well? -> #42365

Maybe we can link the system role expectation to what we did for the expectation of the default desktop somehow?

#9 Updated by riafarov over 4 years ago

Should get fixed, as we set ADDONURL there: https://openqa.suse.de/tests/2166881/file/vars.json retriggered to see if it works: https://openqa.suse.de/tests/2171374#

#10 Updated by riafarov over 4 years ago

  • Status changed from In Progress to Feedback

#11 Updated by riafarov over 4 years ago

  • Status changed from Feedback to Resolved

No remaining failures for build 71.2

#12 Updated by okurz over 4 years ago

  • Due date changed from 2018-10-23 to 2018-11-06
  • Status changed from Resolved to In Progress

Hi riafarov, it seems a corresponding test failure has been overlooked: https://openqa.suse.de/tests/2196966#step/releasenotes_origin/8 which also already failed in build 71.2 . Care to take a look?

#14 Updated by riafarov over 4 years ago

  • Status changed from In Progress to Feedback

#15 Updated by okurz over 4 years ago

PR was merged and reverted again

#17 Updated by riafarov over 4 years ago

  • Status changed from Feedback to Resolved

Also available in: Atom PDF