Project

General

Profile

action #108350

[qe-core] Leap 15.4 test fails in NM_wpa2_enterprise - seems like there is accidental autoconnect

Added by lkocman 4 months ago. Updated about 2 months ago.

Status:
In Progress
Priority:
Normal
Assignee:
Category:
Bugs in existing tests
Target version:
-
Start date:
2022-03-15
Due date:
% Done:

0%

Estimated time:
Difficulty:

Description

Observation

Hello team

seems like needle expects that wifi autoconnect will be ignored, however the wifi is being connected to. Perhaps NM config has changed?

openQA test in scenario opensuse-15.4-DVD-x86_64-extra_tests_gnome@64bit fails in
NM_wpa2_enterprise

Test suite description

Maintainer: QE Core, asmorodskyi. Extra tests which were designed to run on gnome

Reproducible

Fails since (at least) Build 124.1

Expected result

Last good: (unknown) (or more recent)

Further details

Always latest result in this scenario: latest

History

#1 Updated by maritawerner 4 months ago

  • Subject changed from Leap 15.4 test fails in NM_wpa2_enterprise - seems like there is accidental autoconnect to [qe-core] Leap 15.4 test fails in NM_wpa2_enterprise - seems like there is accidental autoconnect

#2 Updated by openqa_review 3 months ago

This is an autogenerated message for openQA integration by the openqa_review script:

This bug is still referenced in a failing openQA test: extra_tests_on_gnome
https://openqa.opensuse.org/tests/2277657#step/multi_users_dm/1

To prevent further reminder comments one of the following options should be followed:

  1. The test scenario is fixed by applying the bug fix to the tested product or the test is adjusted
  2. The openQA job group is moved to "Released" or "EOL" (End-of-Life)
  3. The bugref in the openQA scenario is removed or replaced, e.g. label:wontfix:boo1234

Expect the next reminder at the earliest in 28 days if nothing changes in this ticket.

#3 Updated by punkioudi 2 months ago

  • Tags set to bugbusters

#4 Updated by punkioudi 2 months ago

  • Status changed from New to In Progress
  • Assignee set to punkioudi

#5 Updated by punkioudi 2 months ago

I have opened the following bug for this ticket: https://bugzilla.opensuse.org/show_bug.cgi?id=1199067
The question here is if we want to include this test of part, where we disable ipv4 and v6 and then check the "connection".
From what I can see is that this test is only scheduled in extra_tests_gnome for aarch64 and ppc64le and seems to be removed from x86_64, as also the extra_tests_kde testsuite.

szarate wdyt?

#6 Updated by lkocman about 2 months ago

The bug was closed with

The system is already connected to "foobar", so you cannot connect to it again.
This is an expected behaviour.

However in the last-good test case, connection "foobar" is not active.

Also available in: Atom PDF