Project

General

Profile

action #104794

[qe-core] test fails in openqa_bootstrap

Added by dimstar 11 months ago. Updated 11 months ago.

Status:
Resolved
Priority:
Normal
Assignee:
Category:
Bugs in existing tests
Target version:
-
Start date:
2022-01-11
Due date:
% Done:

0%

Estimated time:
Difficulty:

Description

Observation

openQA test in scenario opensuse-Tumbleweed-DVD-x86_64-openqa_bootstrap@64bit fails in
openqa_bootstrap

The test accesses insecure/unencrypted git protocol, which is no longer supported by github, see
https://github.blog/2021-09-01-improving-git-protocol-security-github/

Test suite description

Maintainer: dheidler. Install openQA using openqa-bootstrap script.

Reproducible

Fails since (at least) Build 20220110

Expected result

Last good: 20220109 (or more recent)

Further details

Always latest result in this scenario: latest

History

#1 Updated by maritawerner 11 months ago

  • Subject changed from test fails in openqa_bootstrap to [qe-core] test fails in openqa_bootstrap

#2 Updated by dimstar 11 months ago

  • Assignee set to dheidler

#3 Updated by dheidler 11 months ago

  • Status changed from New to Feedback

#4 Updated by dimstar 11 months ago

dheidler wrote:

https://github.com/os-autoinst/openQA/pull/4440

Looking at the fix, this actually seems rather a 'product bug' than a test bug; but as the fix is already present, I don't think it justifies moving it to Bugzilla.

IMHO, the fix looks reasonable

#5 Updated by dheidler 11 months ago

As openQA backlog is tracked in progress as well, we could move it to the right project, if we like bureaucracy ;)

#6 Updated by dimstar 11 months ago

  • Status changed from Feedback to Resolved

dheidler wrote:

https://github.com/os-autoinst/openQA/pull/4440

Had been merged and the test passed in snapshot 0112
https://openqa.opensuse.org/tests/2135032

Also available in: Atom PDF